Dankzij onze moderne drukkamers
ontdoen wij uw voedsel van insecten

Door enerzijds de constante toename van geïmporteerde voedingsmiddelen en de grondstoffen voor deze producten en de steeds strengere wetgeving daarop en anderzijds de groei van het biologische segment daarbinnen, neemt ook de kans op insecten in uw product toe. Producten zoals rijst, maar ook peulvruchten en zaden voor de bakkerij-industrie zijn gevoelig voor de aanwezigheid van onder andere voorraadinsecten zoals rijstklanders of meelmotten. Dit zijn op zich onschuldige insecten, maar het is het evident dat zij in voedingsmiddelen absoluut ongewenst zijn. Middels dit milieuvriendelijke proces doden we alle in de voedingsstoffen aanwezige insecten. De producten die we behandelen door middel van CO₂ hogedruk behandeling bestaan uit onder andere: rijst, kruiden, rozijnen, noten, gedroogde zuidvruchten, zonnebloempitten, sojabonen, quinoa en meel.

Drukkamers

De pallets worden geheel verpakt  in de drukkamers geplaatst. Beide kamers hebben een gebruikerslengte van 12 meter en wegen ieder zo’n 25 ton.

Deze hebben een capaciteit van 15 europallets of 12 blokpallets. Pallets mogen maximale hoogte hebben van 1,65 meter en niet breder zijn dan 1,3 meter.

CO2 Drukbehandelingsproces

De duur van dit proces is afhankelijk van druk, temperatuur en soort product. De druk tijdens behandeling varieert tussen 10 en 30 bar. Hoe hoger de druk hoe korter de behandelingstijd maar daarentegen neemt het gebruik van CO2 toe.

Voor dit proces wordt een natuurlijk CO2 gebruikt.

Vervolg

Na de CO2 hogedrukbehandeling kan het product direct op onze locatie worden geschoond of worden opgeslagen in ons magazijn of direct worden vervoerd naar de eindbestemming . Onze logistiek is zodanig georganiseerd  dat vervuilde en behandelde producten elkaar niet kruisen. Uw product is bij ons in veilige handen en volledig traceerbaar.