Dankzij onze moderne schoningsmachines

maken wij uw voedsel zuiver

Een CO2-drukbehandeling doodt aanwezige insecten in alle stadia af maar verwijdert deze niet. Daarom volgt na de behandeling een zogenaamde schoningsstap. Daarvoor hebben we een compleet nieuwe machinelijn die de restanten van de afgedode insecten kan verwijderen. Daarnaast kan de zuiverheid van de producten verhoogd worden. Mocht een partij bijvoorbeeld ook vervuild zijn met takjes, steentjes, glas of grond dan kunnen ook deze eruit geschoond worden. Geen product is hetzelfde en iedere partij heeft een unieke aanpak nodig die is gebaseerd op het type vervuiling en de door de klant gewenste zuiverheid. Dit maakt schonen een vak apart, waar expertise voor nodig is. Mostert en de Vrij b.v. beschikt over deze expertise.

Onze schoningslijn

Onze machinelijn bestaat uit 3 stations die ook separaat ingezet kunnen worden.

  • Zeven met wind
  • X- Ray
  • Metaaldetector

Schoningsproces

Via een transportband passeert het product deze stations . In de eerste plaats wordt het product gezeefd en met behulp van wind wordt de vervuiling afgescheiden van het goede product. Daarna volgt het X- Ray station waarbij met behulp van straling het product wordt gescheiden. Tot slot is er ook nog een controle op metaaldeeltjes zodat uiteindelijk een zo zuiver mogelijk product overblijft.

Onze palletstapelaar

Aan het einde van de schoningslijn bevindt zich een afvulstation. We hebben de keuze om uw product te verpakken in zgn. Bigbags of zakken . Aan u de keuze.
De zakken worden geheel automatisch verpakt en gestapeld op pallets.